Κοτόπουλο γάστρας με ξερά σύκα και κολοκυθάκια
2013-06-11- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 1:30 ω
- Έτοιμο σε: 1:50 ω
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
3κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
1κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
5ξερά σύκα κομμένα στα 4
4σκελ.σκόρδο ολόκληρες
Λάδι
Αλατοπίπερο
1κ.σ.μέλι
2φλ.ζωμός λαχανικών
1κ.γλ.τζίντζερ
1κ.γλ.κύμινο
1κ.γλ.πάπρικα
1/2κ.γλ.κανέλα
Χυμό και ξύσμα 1 λεμονιού
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου στη γάστρα και από πάνω διασκορπίζουμε τα κολοκυθάκια το κρεμμύδι και τα σκόρδα. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το κύμινο, την κανέλα, την πάπρικα και το τζίντζερ. Ανακατεύουμε το ζωμό με το μέλι για να λιώσει και περιχύνουμε με αυτό το κοτόπουλο καθώς και λίγο λάδι. Κλείνουμε το καπάκι της γάστρας και ψήνουμε στους 200C για 1 ώρα και 10 λεπτά. Βγάζουμε το καπάκι και ψήνουμε άλλα 20 λεπτά να πάρει χρώμα. Το σερβίρουμε ζεστό με λαχανικά και σάλτσα από τη γάστρα.