Κοτόπουλο καπαμάς
2013-06-16- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 40λ
Μέση βαθμολογία:
(3 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1 κοτόπουλο σε μερίδες
1 κρεμμύδι ψιλ/νο
1 καρότο σε ροδέλες
2 σκελ.σκόρδο ψιλ/νες
2 κλωνάρια σέλερι ψιλ/νο
1 φύλλο δάφνης
2 φλ.χυμός ντομάτας
3κ.σ. βούτυρο
½ ποτ.κρασί λευκό
Αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Λιώνουμε το βούτυρο σε φαρδιά κατσαρόλα και ροδίζουμε το κοτόπουλο απ’ όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και το σέλερι. Ανακατεύουμε.Σβήνουμε με το κρασί και αλατοπιπερώνουμε. Συμπληρώνουμε τη σάλτσα μας και την δάφνη και 1-2 ποτηράκια νερό ή ζωμό κοτόπουλου- ότι προτιμάτε. Αφήνουμε να πάρει βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε να σιγοψηθεί περίπου 40 λεπτά. Σερβίρουμε με χυλοπίτες ή πιλαφάκι. Tips: τι είναι ο καπαμάς...λέγετε ότι κάποτε το θεωρούσαν φαγητό που σιγοψήνεται με το καπάκι της κατσαρόλας ανοιχτό και άλλοι με το καπάκι κλειστό,το σίγουρο είναι ότι το φαγητό γίνεται με βούτυρο και όχι με λαδάκι