Κοτόπουλο με επικάλυψη τυριών και λαχανικών και σαλάτα παρολίγον caprese με πρασινάδα
2013-08-29- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Μέτριο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 45λ
- Έτοιμο σε: 50λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
29/08/13
Καλησπέρα σας!!
Πολύ πολύ ενθουσιασμένη είμαι σήμερα.
Το καινούργιο μας site επιτέλους ανοιχτό για όλους. Πολλές επιλογές, περισσότερες λεπτομέρειες και επεξηγήσεις, περισσότερο καλοτραβηγμένες φωτογραφίες και πραγματικά πολύ πλούσιο υλικό στο καθημερινό μας τραπέζι, υγιεινό και θρεπτικό.
Ιδού η πρώτη μας ανάρτηση..καλέ πείτε μας καλορίζικο!!!
Κι όλα αυτά πάντα χάρη σε όλους εσάς, που μας προτείνατε, μας δοκιμάσατε και γενικά για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε όλο αυτό τον καιρό..
Ας έχουμε ένα καλό φθινόπωρο, μέσα από την καρδιά μου , όλοι μας! Και από χειμώνα..βλέπουμε!
Συστατικά
Οδηγίες
Βήμα 1
Πασπαλίζουμε με μπόλικο αλατοπίπερο μια καθαρή επιφάνεια ή πιάτο και τη «σκουπίζουμε» με τα φιλέτα του κοτόπουλου. Τα ακουμπάμε σε σχάρα ταψιού και τα ψήνουμε στους 200C για 25-30 λεπτά, με λίγο νεράκι μόνο στο ταψί.
Βήμα 2
Εντωμεταξύ χτυπάμε στο multi το τυρί κρέμα, την παρμεζάνα, τις αγκινάρες, το χυμό λεμονιού, αλατοπίπερο, τη σκόνη σκόρδου και το μισό ελαιόλαδο.
Βήμα 3
Βγάζουμε το κοτόπουλο από το φούρνο και το ακουμπάμε σε αντικολλητικό ταψί ή ταψί στρωμένο με βρεγμένη λαδόκολλα. Μοιράζουμε το σπανάκι πάνω στα φιλέτα και αλατοπιπερώνουμε, αν θέλουμε.
Βήμα 4
Μοιράζουμε το μείγμα τυριού πάνω στο σπανάκι και ψήνουμε άλλα 10 -15 λεπτά στους 180C.
Βήμα 5
Το σερβίρουμε ζεστό με συνοδευτικό της αρεσκείας μας ραντίζοντας από πάνω με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Βήμα 6
Για τη σαλάτα: Βάζουμε τη ρόκα ή τα πράσινα σαλατικά σε σαλατιέρα και τοποθετούμε τη μοτσαρέλα ανάμεσα από κάθε μισό ντοματίνι.
Βήμα 7
Τα ακουμπάμε στη σαλάτα και τριγύρω διασκορπίζουμε τα κράκερς ή κρουτόν ή nachos ή ότι μας αρέσεις για διακόσμηση και φυσικά για να το φάμε.
Βήμα 8
Στο multi χτυπάμε το ελαιόλαδο, αλατοπίπερο, το βασιλικό, το Tabasco και το χυμό λεμονιού. Περιχύνουμε με αυτό τη σαλάτα και σερβίρουμε αμέσως.
- Το μείγμα από τυρί κρέμα και αγκινάρες μπορούμε να το βάλουμε πάνω από ζυμαρικά που περίσσεψαν και να τα γκρατινάρουμε λίγο στο φούρνο ή να το σερβίρουμε σαν ντιπ, με φρεσκοκομμένα λαχανικά της αρεσκείας μας.
Προσαρμογή συνταγής :
http://eat-drink-love.com/2013/08/low-fat-spinach-artichoke-dip-2/
http://myeasygourmet.net/2013/04/16/rocket-mozzarella-salad/