Κοτόπουλο με πατάτες,μανιτάρια και δενδρολίβανο
2013-06-16- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 2:00 ω
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1 κοτόπουλο κομμένιο σε μερίδες
6 πατάτες
250γρ.μανιτάρια σε φέτες-κονσέρβα
1κ.σ. δενδρολίβανο
1 κρεμμύδι
2σκελ.σκόρδο
1κ.σ.balsamico
1/2φλ.κόκκινο κρασί
Κύβος λαχανικών ή κοτόπουλου
1κ.σ. θυμάρι ξερό
3κ.σ. μαιντανός
Λάδι
Αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε στην κατσαρόλα λάδι και τοποθετούμε το κοτόπουλο να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Το βγάζουμε και το τοποθετούμε σε πιατέλα. Βάζουμε στο mutli το κρεμμύδι, το σκόρδο, το δενδρολίβανο,τον μαιντανό και τον κύβο να αποκτήσουμε μια ομοιόμορφη πάστα. Το ρίχνουμε στο λάδι που σωτάραμε το κοτόπουλο. Σβήνουμε με το κρασί και το ξύδι και ρίχνουμε θυμάρι και αλατοπίπερο, καθώς και τα μανιτάρια. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση και ρίχνουμε τις πατάτες κομένες να πάρουν λίγο χρώμα. Βάζουμε τη σάλτσα με τα μανιτάρια που ετοιμάσαμε σε ένα ταψί πάνω από το κοτόπουλο και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το φαγάκι.