Κοτόσουπα με ρεβύθια και σπανάκι
2013-07-20- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
600gr.κοτόπουλο χωρίς κόκαλο και κομμένα σε κύβους
1κρεμμύδι μέτριο ψιλ/νο
2καρότα κομμένα σε ροδέλες
1/3φλ.σέλινο ψιλ/νο
1μεγάλη πατάτα κομμένη σε κύβους
Αλατοπίπερο
1κ.γλ.κύμινο
4φλ.ζωμός κοτόπουλου
1/2φλ.χυμός ντομάτας
1φλ.πράσινα φασολάκια πλατιά
1φλ.ρεβύθια βρασμένα
2φλ.σπανάκι ψιλ/νο
Λάδι
Οδηγίες
Βήμα 1
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το κρεμμύδι, τα καρότα, το σέλινο, τις πατάτες, το κύμινο και το αλατοπίπερο. Βάζουμε το μάτι να ζεσταθεί και ανακατεύουμε τα υλικά για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε το ζωμό και το χυμό ντομάτας και τα αφήνουμε να πάρουν βράση. Κλείνουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. Ρίχνουμε τα ρεβύθια, το σπανάκι και τα φασολάκια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα άλλα 15 λεπτά. Κλείνουμε το μάτι και ραντίζουμε με λαδάκι. Σερβίρουμε το φαγητό αμέσως.