Loader

Κρακεράκια light με ανθότυρο και κύμινο

2013-12-30
  • Ποσότητα: 50-60 τεμάχια
  • Χρόνος προετοιμασίας: 45λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 35λ
  • Έτοιμο σε: 1:20 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 έχουν βαθμολογήσει

30/12/13

Στην μεγάλη μου προσπάθεια να μην αγοράζουμε και κατά συνέπεια καταναλώνουμε πολύ βούτυρο και τα παράγωγα του σπίτι, συγκαταλέγονται και τα σημερινά μου κρακεράκια. Με όπλο τις γνώσεις μου για το βούτυρο και τη μαργαρίνη, όσα δηλαδή έψαξα, βρήκα και διάβασα στο ίντερνετ,  έβαλα στόχο τον περιορισμό στο μέγιστο δυνατό βαθμό της πρόσληψης τέτοιου είδους λιπών, που είναι σε θέση να βλάπτουν το κυκλοφορικό σύστημα, τις αρτηρίες, την καρδία και τον εγκέφαλο μειώνοντας έτσι τη διάρκεια και την ποιότητα της ζωής μας. Κρακεράκια Light με ανθότυρο και κύμινο λοιπόν γιατί τι να το κάνεις το βούτυρο όταν παράγεις τόσο ωραίο ελαιόλαδο στην Ελλάδα!

Συστατικά  

2 φλιτζάνια αλεύρι και επιπλέον για το άνοιγμα της ζύμης

1/3 της κουταλιάς του γλυκού σόδα σκόνη

5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

120gr. Ανθότυρο θρυμματισμένό ή  150gr. φέτα

Φρεσκοτριμμένο αλατοπίπερο κατά βούληση, αν βάλουμε φέτα δεν χρειάζεται πολύ

¾ του φλιτζανιού γάλα

1 ½ κουταλιά της σούπας κύμινο

Μαυροκούκι ή σουσάμι για το ψήσιμο, προαιρετικά

Οδηγίες

Βήμα 1

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα, το αλατοπίπερο, το κύμινο και το τυρί. Ανακατεύουμε με τα δάχτυλα να ενωθούν ελαφρά τα υλικά. Δεν χρειάζεται πολύ ζύμωμα. Το κάνουμε μπάλα και την τυλίγουμε με πλαστική μεμβράνη. Τη φυλάμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Βήμα 2

Στη συνέχεια χωρίζουμε τη ζύμη στη μέση και κάθε κομμάτι το ανοίγουμε με τη βοήθεια πλάστη σε αλευρωμένη επιφάνεια, σε ένα ενδιάμεσο πάχος. Με τον κόπτη της πίτσας/ ζυμαρικών ή ένα μαχαίρι κόβουμε το φύλλο κατά μήκος σε λωρίδες, όπως στην φωτογραφία και έπειτα σε κάθετες λωρίδες να σχηματιστούν τετραγωνάκια.

Βήμα 3

Με ένα πιρούνι τρυπάμε σε ένα δύο σημεία κάθε κράκερ και τα μεταφέρουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με μαυροκούκι ή σουσάμι Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170C για 30-32 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν .

Βήμα 4

Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα μεταφέρουμε σε αεροστεγές βάζο ή σκεύος για να διατηρηθούν περισσότερες μέρες.

Προσαρμογή συνταγής :

http://sunitabhuyan.com/?p=808

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *