Κρακεράκια αρωματικά με τη σφολιάτα που έμεινε
2013-07-30- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Ορεκτικό, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 15λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1φύλλο σφολιάτας
Παρμεζάνα τριμμένη
Αλάτι χοντρό
Ρεγκάτο τριμμένο
Πιπέρι
Πάπρικα
Αυγό χτυπημένο
Οδηγίες
Βήμα 1
Κόβουμε το φύλλο σε 4 λωρίδες και κάθε λωρίδα σε 4 τετραγωνάκια. Κόβουμε το κάθε τετραγωνάκι από γωνία σε γωνία ώστε να σχηματιστούν τριγωνάκια. Τα αλείφουμε με το αυγό και με ένα πιρούνι του πατάμε σε διάφορα σημεία. Τα μεταφέρουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Πασπαλίζουμε με ρεγκάτο και αλάτι χοντρό ή αλάτι χοντρό ρεγκάτο και πιπέρι ή παρμεζάνα και πάπρικα. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα μεταφέρουμε σε πιατέλα για να σρβίρουμε. Ωραίο με κάποιο ντιπ της αρεσκείας σας και μπύρα.