Κριθαράκι με τηγανητές μελιτζάνες φέτα και βασιλικό
2013-08-02- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 40λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
2μελιτζάνες κομμένες σε φέτες
Λάδι για το τηγάνισμα
2φλ.κριθαράκι μέτριο
2σκελ.σκόρδο κομμένες στη μέση
Λάδι
Αλατοπίπερο
1κ.σ.βασιλικός
1ντομάτα τριμμένη
1/2φλ.χυμός ντομάτας
150γρ.φέτα θρυμματισμένη
Οδηγίες
Βήμα 1
Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες και τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Βάζουμε λάδι σε κατσαρολάκι και σοτάρουμε το σκόρδο για 1-2 λεπτά. Το βγάζουμε και το πετάμε. Ρίχνουμε τις ντομάτες και τον ντοματοχυμό και τα αφήνουμε 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το κριθαράκι και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε 1φλ.νερό και αφήνουμε άλλα 4-5 λεπτά. Το μεταφέρουμε σε ταψί μαζί με τις μελιτζάνες και πασπαλίζουμε με το βασιλικό. Ανακατεύουμε και συμπληρώνουμε ακόμα 1 ½ φλ.νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 15 λεπτά. Πασπαλίζουμε με το τυρί και συνεχίζουμε το ψήσιμο άλλα 15. Το βγάζουμε από το φούρνο και το σερβίρουμε αμέσως.