Loader

Κριθαράκι με τηγανητές μελιτζάνες φέτα και βασιλικό

2013-08-02
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 40λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  

 

 

2μελιτζάνες κομμένες σε φέτες

Λάδι για το τηγάνισμα

2φλ.κριθαράκι μέτριο

2σκελ.σκόρδο κομμένες στη μέση

Λάδι

Αλατοπίπερο

1κ.σ.βασιλικός

1ντομάτα τριμμένη

1/2φλ.χυμός ντομάτας

150γρ.φέτα θρυμματισμένη

Οδηγίες

Βήμα 1

Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες και τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Βάζουμε λάδι σε κατσαρολάκι και σοτάρουμε το σκόρδο για 1-2 λεπτά. Το βγάζουμε και το πετάμε. Ρίχνουμε τις ντομάτες και τον ντοματοχυμό και τα αφήνουμε 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το κριθαράκι και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε 1φλ.νερό και αφήνουμε άλλα 4-5 λεπτά. Το μεταφέρουμε σε ταψί μαζί με τις μελιτζάνες και πασπαλίζουμε με το βασιλικό. Ανακατεύουμε και συμπληρώνουμε ακόμα 1 ½ φλ.νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 15 λεπτά. Πασπαλίζουμε με το τυρί και συνεχίζουμε το ψήσιμο άλλα 15. Το βγάζουμε από το φούρνο και το σερβίρουμε αμέσως.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *