Κριθαρότο χωριάτικο με κοτόπουλο
2013-08-04- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
200γρ.κριθαράκι μέτριο
1στήθος κοτόπολουλο βρασμένο και κομμένο σε κυβάκια
Λάδι
1κρεμμύδι τριμμένο
1λίτρο ζωμός λαχανικών
6πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι ψιλ/νες
1μικρή ντομάτα ψιλ/νη
1κ.γλ.βασιλικός ξερός
Αλατοπίπερο
100γρ.κρέμα γάλακτος
1κρόκος αυγού
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το κριθαράκι 1-2 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το ζωμό λίγο λίγο κάθε φορά που το απορροφάει, όπως και στο ριζότο. Μόλις τελειώσει ο ζωμός, αφήνουμε άλλα 5- λεπτά και κλείνουμε τη φωτιά για να μην πιει όλο το νερό αλλά να κρατάει. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το βασιλικό. Ρίχνουμε τη ντομάτα, το κοτόπουλο και τις ελιές και ανακατεύουμε. Ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι πολύ καλά τον κρόκο και την κρέμα γάλακτος και τα ρίχνουμε ανακατεύουντας στο κριθαράκι για ναδέσουν τα υλικά Σερβίρουμε το κριθαρότο ζεστό και αν θέλουμε το πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα.