Loader

Κροκέτες σόγιας με μαγιονέζα αβοκάντο

2015-03-29
  • Ποσότητα: 30 τεμάχια
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 15λ
  • Έτοιμο σε: 35λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 έχουν βαθμολογήσει

4/4/15

Κροκέτες σόγιας με μαγιονέζα αβοκάντο γιατί εκτός από νηστίσιμο πιάτο θα τολμήσω να πω, πως μου προέκυψαν. Με μεγάλη επιτυχία βέβαια. Μου βρέθηκε ένα σακουλάκι κεμπάπ σόγιας και στο σπίτι του ZannetCooks δεν πάει τίποτα χαμένο.

soyacutlets (3) soyacutlets (5)

 

Συστατικά  

Για τις κροκέτες:

200gr. Σόγια σε κομμάτια (κεμπάπ)

2-3 μέτριες πατάτες βρασμένες

2 μέτρια κρεμμύδια τριμμένα

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

1 ½ κουταλιά της σούπας ginger τριμμένο

1 ½ κουταλιά της σούπας κάρυ σκόνη

½ κουταλιά της σούπας σκόνη garam masala

1 κουταλιά του γλυκού πάστα chili ή τσιλι σκόνη

Αλατοπίπερο

¾ του φλιτζανιού φρυγανιά τρίμμα

Ελαιόλαδο

 

Για τη μαγιονέζα αβοκάντο:

1 μέτριο αβοκάντο, ώριμο

Χυμό από ½ λεμόνι

2 κουταλιές του γλυκού μουστάρδα της επιλογής μας

Αλατοπίπερο

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Οδηγίες

Βήμα 1

Για τις κροκέτες: Βάζουμε τα κομμάτια σόγιας σε μπολ με ζεστό, αλατισμένο νερό για 5-10 λεπτά. Τα πιέζουμε με τα δάχτυλα και τα σουρώνουμε καλά.

Βήμα 2

Τα βάζουμε στο multi και χτυπάμε μέχρι να διαλυθούν τελείως. Τα μεταφέρουμε σε μπολ μαζί με τις πατάτες λιωμένες, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το ginger, το κάρυ, το garam masala, την πάστα τσίλι , αλατοπίπερο και τη φρυγανιά.

Βήμα 3

Το ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε κεφτεδάκια τα οποία θα πιέσουμε ελαφρά με τα χέρια να πλατύνουν. Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι και ψήνουμε τις κροκέτες σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 10-15 λεπτά, γυρίζοντας τα στο ενδιάμεσο του χρόνου.

Βήμα 4

Τα σερβίρουμε ζεστά με τη μαγιονέζα αβοκάντο ή ότι άλλη σος μας αρέσει.

Βήμα 5

Για τη μαγιονέζα αβοκάντο: Βάζουμε στο multi το αβοκάντο καθαρισμένο με το χυμό λεμονιού και τη μουστάρδα. Το χτυπάμε να ενωθεί καλά το μείγμα και συμπληρώνουμε το λάδι και αλατοπίπερο ανάλογα τα γούστα.

Βήμα 6

Χτυπάμε μέχρι να αποκτήσουμε ένα μείγμα με βελούδινη υφή. Τη φυλάμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε και για άλλες 1-2 ημέρες το πρωί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *