Loader

Κρύα ζυμαρικά τσίλι με χαλούμι και αβοκάντο

2014-07-21
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 15λ
  • Έτοιμο σε: 30λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 έχουν βαθμολογήσει

2/8/14

Κρύα ζυμαρικά τσίλι με χαλούμι μια αβοκάντο. Ζεστά τα τρώμε όλο τον υπόλοιπο χρόνο, τον Αύγουστο , τα γευόμαστε σε πιο πρωτότυπους συνδυασμούς  και χωρίς τύψεις.

avocadohalloumipasta (1) avocadohalloumipasta (3)

 

Συστατικά  

160gr. Κοντά ζυμαρικά της αρεσκείας μας

80gr. Χαλούμι κομμένο σε φέτες

1 ώριμο αβοκάντο

Χυμός από ½ lime

αλατοπίπερο

Μαϊντανός ψιλοκομμένος , για το σερβίρισμα

¼ του φλιτζανιού σπόρια ροδιά, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Για το μείγμα τσίλι:

1 φρέσκο κρεμμύδι

1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Χυμός από 1 lime και λίγο ξύσμα από τη φλούδα

1/3 της κουταλιάς του γλυκού τσίλι σκόνη ή αποξηραμένη

Αλάτι

Οδηγίες

Βήμα 1

Ετοιμάζουμε το μείγμα τσίλι και το κρατάμε στην άκρη μέχρι να το χρειαστούμε. Διατηρείται στο ψυγείο για 2-3 ημέρες και μπορούμε εναλλακτικά να το χρησιμοποιήσουμε σαν dressing για σαλατικά της αρεσκείας μας.

Βήμα 2

Εντωμεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε αμέσως με το μείγμα τσίλι. Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν ή τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε.

Βήμα 3

Ψήνουμε τις φέτες του τυριού σε αντικολλητικό λάδι, να πάρουν χρώμα και από τις δυο πλευρές. Καθαρίζουμε το αβοκάντο και το λιώνουμε σε ένα μπολ με πιρούνι, ανακατεύοντας το με το χυμό lime και αν θέλουμε λίγο αλατοπίπερο.

Βήμα 4

Μοιράζουμε τα ζυμαρικά σε πιάτα και ακουμπάμε από πάνω το μείγμα αβοκάντο. Τοποθετούμε τις φέτες τυριού στο κέντρο και διασκορπίζουμε με τον μαϊντανό και το ρόδι για να σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *