Loader

Λάχανο γεμιστό με λαχανικά και αλλαντικά

2013-07-14
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 40λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  

 

1μικρό λάχανο χωρισμένο σε φύλλα και 1 ½ φλ.ψιλοκομμένο λάχανο

2καρότα τριμμένα

1μεγάλο κολοκυθάκι τριμμένο και στυμμένο

3φρέσκα κρεμμύδια ψιλ/να

1μέτριο κρεμμύδι ψιλ/νο

1κ.σ.θυμάρι

3αυγά χτυπημένα

2/3φλ.ανθότυρο θρυμματισμένο

Αλατοπίπερο

Λάδι

1φλ.διάφορα αλλαντικά πολύ ψιλ/να

Φρυγανιά τρίμμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε νερό σε μεγάλη κατσαρόλα να βράσει και ρίχνουμε λίγα λίγα τα φύλλα του λάχανου να ζεματιστούν για 2 λεπτά. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Λαδώνουμε και πασπαλίζουμε με λίγη φρυγανιά το ταψάκι μας και μοιράζουμε τα μισά φύλλα του λάχανου να καλύψουν τον πάτο του ταψιού και να περισσεύουν από το πλαϊνά. Βάζουμε λίγο λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι, τα καρότα, το κολοκυθάκι και τέλος το λάχανο. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το θυμάρι. Ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά Μόλις κρυώσει λίγο ρίχνουμε το ανθότυρο, τα αλλαντικά και τα αυγά. Ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε το μείγμα μέσα στο λάχανο. Απλώνουμε ομοιόμορφα και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα λάχανου να κλείσει σαν φωλιά. Ραντίζουμε με λίγο ακόμα λάδι και πασπαλίζουμε με λίγο αλατοπίπερο και λίγη φρυγανιά. Συμπληρώνουμε ½ ποτήρι νερό και καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 20 λεπτά και άλλα 20 χωρίς το αλουμινόχαρτο. Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει και την κόβουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *