Λαγάνα με τα όλα της
2013-07-26- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 45λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(3 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1 1/2φλ.αλεύρι
1φλ.καλαμποκάλευρο
1κ.γλ.αλάτι
1κ.γλ.ζάχαρη
8ελιές Καλαμών ψιλ/νες
1κ.σ.ρίγανη
5λιαστές ντομάτες ψιλ/νες
Σουσάμι
1/3φλ.λάδι
1κ.σ.μαγιά
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε σε μπολ τα 2 είδη από το αλεύρι και πασπαλίζουμε με το αλάτι , τη ζάχαρη και τη ρίγανη. Ρίχνουμε τη μαγιά και 1φλ.νερό χλιαρό. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να αποκτήσουμε μια ομοιόμορφη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Προσθέτουμε τις ελιές και τις λιαστές ντομάτες. Την αφήνουμε στην άκρη για μισή ώρα τουλάχιστον. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 μέρη και με 1 πλάστη κάνουμε τις λαγάνες μακρόστενες. Τις τοποθετούμε σε ταψί και τις πασπαλίζουμ με μπόλικο σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 30 λεπτά.