Λαχανόρυζο με ούζο
2013-08-02- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 40λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1 μικρό λάχανο χοντροκομμένο
Λάδι
Αλατοπίπερο
1/2κ.γλ.μπούκοβο
2φύλλα δάφνης
1 ½ φλ.ρύζι γλασέ
1φλ.χυμός ντομάτας
1/3φλ.ούζο
1μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
1κ.γλ.μπαχάρι
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και αχνίζουμε το λάχανο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το λάδι και τα σοτάρουμε. Σβήνουμε με το ούζο και προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και λίγο νερό. Πασπαλίζουμε με το μπούκοβο και το κύμινο και αφήνουμε να βράσουν 20 λεπτά. Ρίχνουμε τα φύλλα δάφνης και το ρύζι και λίγο ακόμα χλιαρό νερό και σιγοβράζουμε άλλα 20 λεπτά Κλείνουμε το μάτι, τα αφήνουμε να σταθούν 5 λεπτά και σερβίρουμε.