Λαχανόσουπα αποτοξίνωσης
2013-07-21- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
2φλ.λάχανο ψιλ/νο
1φλ.κουνουπίδι ψιλ/νο
1κρεμμύδι ψιλ/νο
2πράσα κομμένα σε λεπτές ροδέλες
Λάδι
Αλατοπίπερο
1κ.γλ.μπούκοβο
1μεγάλο καρότο ψιλ/νο
5φλ.ζωμός κοτόπουλου ή βοδινού
1μεγάλη πατάτα κομμένη σε μικρά κυβάκια
1/2φλ.λευκό κρασί
1κ.γλ.κύμινο
Άνηθος ψιλ/νος για το σερβίρισμα
Χυμός λεμονιού για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε όλα τα λαχανικά στην κατσαρόλα μαζί με το ζωμό και σιγοβράζουμε 20 λεπτά. Προσθέτουμε το μπούκοβο, το κύμινο , το κρασί και αλατοπιπερώνουμε. Σιγοβράζουμε άλλα 10 λεπτά και κλείνουμε το μάτι. Ραντίζουμε με το λαδάκι. Βάζουμε 1-2 κουταλιές σε βαθύ πιάτο , ραντίζουμε με χυμό λεμονιού, πασπαλίζουμε με λίγο πιπέρι αν την θέλουμε επιπλέον πικάντικη και διακοσμούμε με τον άνηθο για να σερβίρουμε.