Λαχανόσουπα με πλευρώτους και φιδέ
2013-07-18- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
3φλ.λάχανο ψιλ/νο
1φλ.μανιτάρια πλευρώτους κομμένα με τα χέρια
1κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
1κ.γλ.μπούκοβο
Λάδι
Αλατοπίπερο
100γρ.φιδές σπασμένος
4φλ.ζωμός λαχανικών ή νερό
1αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
Χυμός λεμόνι
Οδηγίες
Βήμα 1
Σοτάρουμε σε κατσαρόλα με λάδι το κρεμμύδι , το λάχανο και τα μανιτάρια. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το μπούκοβο. Ρίχνουμε το ζωμό ή το νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει 20 λεπτά. Προσθέτουμε το φιδέ και συνεχίζουμε το βράσιμο άλλα 10 λεπτά. Κλείνουμε το μάτι και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο. Χτυπάμε με αυγοδάρτη ή πιρούνι το αυγό και ρίχνουμε το χυμό λεμονιού συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτουμε κουταλιές από το ζωμό της σούπας συνεχίζοντας το ανακάτεμα για να πάρει ίδια θερμοκρασία περίπου με το υπόλοιπο φαγητό. Αδειάζουμε το αυγολέμονο στη σούπα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.