Λεμονάτο κοτόπουλο με φακές
2013-06-15- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 40λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
2 φιλέτα κοτόπουλο στήθος με την πέτσα
100γρ.φακές
Ζωμός κότας
2σκελ.σκόρδο λιωμένες
Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
Λάδι
Αλατοπίπερο
1κ.γλ.εστραγκόν
Οδηγίες
Βήμα 1
Ρίχνουμε το ζωμό σε ένα κατσαρολάκι και βράζουμε τις φακές μέχρι να μαλακώσουν,περίπου 20 λεπτά. Βαζουμε λάδι σε μια άλλη κατσαρολίτσα και σωτάρουμε το κοτόπουλο απ’ όλες τις πλευρές να ροδοκοκκινήσει. Ρίχνουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε να πάει παντού. Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ½ ξύσμα του λεμονιού. Προσθέτουμε νερό να καλυφθούν τα φιλέτα και τα αφήνουμε να σιγοψηθούν, άλλα 20 λεπτά. Εντωμεταξύ στραγγίζουμε τις φακές, τις ραντίζουμε με λίγο λαδάκι, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το εστραγκόν. Σερβίρουμε με τις φακές κάτω από το κοτόπουλο. Ρίχνουμε λίγο από το λεμονάτο ζουμί και το υπόλοιπο ξύσμα.