Λεμονάτο μοσχαράκι με ρύζι στην κατσαρόλα
2013-06-15- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 1:20 ω
- Έτοιμο σε: 1:40 ω
Μέση βαθμολογία:
(4.5 / 5)
4 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1κιλό μοσχάρι κομμένο σε κύβους
Λάδι
Αλατοπίπερο
Χυμό 2 λεμονιών
1κ.σ.μαιντανός ψιλ/νος
1/2φλ.λευκό κρασί
2φύλλα δάφνης
1κ.γλ.πάπρικα
1κ.γλ.πιπέρι καγιέν
1 1/2φλ.ρύζι για πιλάφι
1κρεμμύδι ψιλ/νο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε μια κατσαρόλα βαριά και σωτάρουμε το κρέας με το κρεμμύδι. Σβήνουμε με το κρασί και το χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά μας. Ρίχνουμε τα φύλλα δάφνης και νερό να καλύψει το κρεατάκι μας. Σιγοβράζουμε για περίπου μια ώρα. Ρίχνουμε τότε το ρύζι ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει με το ζωμό του κρέατος περίπου 20 λεπτά. Αν χρειάεται προσθέτουμε λίγο νεράκι. Σερβίρουμε σε πιατέλα και ρίχνουμε από πάνω τον ψιλοκομμένο μαιντανό.