Λεμονάτο ψαρονέφρι μπουκιές με ελιές
2013-06-10- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
- Έτοιμο σε: 45λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
2κομμάτια ψαρονέφρι, περίπου 1 κιλό, κομμένο σε μπουκιές
Λάδι
Αλατοπίπερο
1κρεμμύδι τριμμένο
1φλ.λευκό κρασί
1φλ.ζωμός λαχανικών σπιτικός ή έτοιμος
20ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι κομμένες σε ροδέλες
1κ.σ.φρέσκια ρίγανη
Χυμό από 2 λεμόνια
Οδηγίες
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρέας να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα άλλα 2 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και αλατοπιπερώνουμε. Μόλις απορροφηθεί το αλκοόλ, ρίχνουμε το ζωμό και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε να σιγοβράσει 20 λεπτά. Λίγο πριν κλείσουμε το μάτι, προσθέτουμε τη ρίγανη, το χυμό λεμονιού και τις ελιές. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.