Loader

Λιγκουίνι με σπαράγγια και λιαστές ντομάτες

2015-07-08
  • Μερίδες: 4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 20λ
  • Έτοιμο σε: 30λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

18/7/15

Λιγκουίνι με σπαράγγια και λιαστές ντομάτες για όσους προσέχουν τη σιλουέτα τους ή απλά εμπιστεύονται εμάς για τη διατροφή τους.

aspaling (1) aspaling (6)

Συστατικά

  • 240gr.λιγκουίνι
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κιλό σπαράγγια καθαρισμένα και κομμένα σε 3-4 κομμάτια
  • 3-4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • ½ φλιτζάνι λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1/3 του φλιτζανιού κρασί
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 3 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος

Οδηγίες

Βήμα 1

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό λάδι και σοτάρουμε τα σπαράγγια με τα φρέσκα κρεμμύδια για 5 λεπτά. Ρίχνουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα άλλο 1 λεπτό.

Βήμα 2

Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε άλλο 1 λεπτό.

Βήμα 3

Εντωμεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα σουρώνουμε και τα φυλάμε στην άκρη.

Βήμα 4

Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και το κρασί και αφήνουμε να μαγειρευτούν όλα μαζί μέχρι να εξατμισθεί το κρασί για 2-4 λεπτά. Προσθέτουμε τα λιγκουίνι, τον μαϊντανό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.

Βήμα 5

Σερβίρουμε αμέσως με τυρί τριμμένο της αρεσκείας μας, μια μεγάλη κουταλιά pesto ή «μπουκετάκια» από προσούτο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *