Μαγειρίτσα με χόρτα και μοσχάρι
2013-07-24- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 1:10 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1κιλό μοσχάρι κομμένο σε μερίδες
1/3φλ.λάδι
1κιλό σταμναγκάθι πλυμένα και καθαρισμένα ή άλλα χόρτα της αρεσκείας μας
½ ματσάκι άνιθος ψιλ/νος
1/2ματσάκι μάραθος ψιλ/νος
1/2φλ.λευκό κρασί
Αλατοπίπερο
2αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
Χυμό 2 λεμονιών
2/3φλ.ρύζι γλασέ
5φρέσκα κρεμμύδια ψιλ/να
3φλ.ζωμός κρέατος
Οδηγίες
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κομμάτια του κρέατος να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Ρίχνουμε τον άνιθο, τον μάραθο και το σταμναγκάθι. Ανακατεύουμε λίγο και σβήνουμε με το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ζωμό. Αφήνουμε να σιγοβράσουν 60 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι και βράζουμε άλλα 10 λεπτά. Κλείνουμε το μάτι και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο. Χτυπάμε τα αυγά καλά με το χυμό λεμονιού και λίγο από το ζωμό της σούπας. Περιχύνουμε με αυτό τη σούπα ανακατεύοντας. Αφήνουμε να σταθεί 10 λεπτά και σερβίρουμε αμέσως.