Μακαρονάκι κοφτό με μελιτζάνα και μπέικον
2013-08-07- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 15λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
½ κιλό μακαρονάκι κοφτό ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας σας
1μελιτζάνα φλάσκα κομμένη σε κυβάκια
Λάδι
Αλατοπίπερο
1φλ.μπύρα
200γρ.μπέικον ψιλ/νο
1φλ.παρμεζάνα τριμμένη
1κ.γλ.δενδρολίβανο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Βάζουμε λάδι σε ένα αντικολλητικό και σοτάρουμε την μελιτζάνα μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το μπείκον κι όταν γίνει τραγανό ρίχνουμε τη μπύρα και το δενδρολιβανο και αφήνουμε να απορροφήσει το αλκοόλ. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά και την παρμεζάνα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.