Μακαρονόπιτα με σπανάκι
2013-06-21- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 1:15 ω
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
500γρ.φύλλο κρούστας
500γρ. σπανάκι
300γρ. μακαρόνια για παστίτσιο
5 κρεμμυδάκια στιφάδου
1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
300γρ. φέτα τριμμένη
200γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
100γρ. γκούντα
½ φλ. γάλα εβαπορέ
5αυγά χτυπημένα και 1 επιπλέον για το άλειμμα
150γρ. βούτυρο
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βράζετε τα ζυμαρικά και τα στραγγίζετε. Καθαρίζετε το σπανάκι, το πλένετε και το ζεματάτε σε αλατισμένο νερό για 2’-3’ και κατόπιν το στραγγίζετε και το χοντροκόβετε. Ζεσταίνετε το μισό βούτυρο και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια και κατόπιν το σπανάκι. Αποσύρετε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε το μίγμα με το μαϊντανό, τα ζυμαρικά και τα τυριά. Τέλος, ρίχνετε το γάλα και τα 5 αυγά και ανακατεύετε πάλι. Στρώνετε τα μισά φύλλα κρούστας σε μεγάλο στρογγυλό ταψί αλείφοντας το καθένα με βούτυρο και αδειάζετε μέσα το μίγμα με τα ζυμαρικά και το σπανάκι. Καλύπτετε με τα υπόλοιπα φύλλα, αλείφοντας και αυτά με βούτυρο. Από πάνω περιχύνετε με το τελευταίο αυγό, χτυπημένο με λίγο νερό ή γάλα. Ψήνετε την πίτα στους 200 °C μέχρι να ροδίσει.