Μακαρόνια με κιμά της Ζαννέτ
2013-08-21- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
1 κρεμμύδι ψιλ/νο
2 σκελ.σκόρδο ψιλ/νες
2κ.σ.μαιντανός ψιλ/νος
3κ.σ.λάδι
αλατοπίπερο
1 συσκ.χυμός ντομάτας
1/2 ποτ.κρασί λευκό
1/2κ.γλ.ζάχαρη
1κ.σ.garaam masala (μπαχαρικό σε μαγαζια με μπαχαρικά)*
2κ.σ.βούτυρο
1 συσκ.μακαρόνια Νο6
*Ινδικό μπαχαρικό,μέιγμα κόλιανδρου, κύμινου,κανέλα,τζίντζερ μοσχοκάρυδου,μπαχαριού,σέλερυ,γαρύφαλλου,μουστάρδας,τσίλι,μάραθου Τα έχει όλα!!!! .
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε νερό να βράσει και βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώνουμε και βουτυρώνουμε.Ρίχνουμε αν θέλουμε και λίγο αλατάκι. Εντωμεταξύ σωτάρουμε σε κατσαρολάκι που έχουμε ζεστάνει το λάδι,το κρεμμύδι,το σκόρδο και τον μαιντανό.Ρίχνουμε τον κιμά και με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε και προσέχουμε να απλώσει καλά και να μην μας γίνει μπαλίτσες. Σβήνουμε με το κρασί και αλατοπιπερώνουμε.Μόλις εξατμιστούν ελαφρά τα υγρά,ρίχνουμε τη σάλτσα,την ζάχαρη, το garaam masala και 1/2-1 ποτ.νερό ανάλογα με το πόσο αραιή ή πηκτή θέλουμε τη σάλτσα.Βράζουμε να πήξει η σαλτσούλα μας για 30 περίπου λεπτά. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πεκορίνο Αμφιλοχίας ή άλλο τυράκι της προτίμησης μας.