Μανέστρα με μύδια και φινόκιο
2013-07-22- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
½ κιλό μύδια
1κρεμμύδι ψιλ/νο
Λάδι
1φινόκιο ψιλ/νο
1/2φλ.λευκό κρασί
1φλ.χυμός ντομάτας
2/3φλ.κριθαράκι χονδρό
3φλ.ζεστό νερό
Αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το φινόκιο. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το κριθαράκι. Συμπληρώνουμε σιγά σιγά το νερό όταν το απορροφάει και προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και αλατοπίπερο. Ρίχνουμε και τα μύδια και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί 15 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά όσο είναι ακόμη ζουμερό και σερβίρουμε αμέσως.