Μανιταρόσουπα με γαλοπούλα και πάπρικα & antipasto kebabs
2013-09-09- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Μέτριο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 50λ
- Έτοιμο σε: 1:10 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
4 έχουν βαθμολογήσει
09/09/13
Καλή εβδομάδα φίλοι μου. Σήμερα άργησα λίγο να σας αναρτήσω το φαγάκι μας, αλλά ο Σεπτέμβρης έχει υποχρεώσεις και τρεχάματα.
Με έχει πιάσει και μια μανία να πετάω παλιά πράγματα και να ξεκαθαρίζω χρήσιμα και άχρηστα αντικείμενα, όλων των ειδών. Ααα και μια μικρή τάση ανακαίνισης του χώρου γενικότερα.
Σήμερα η πρώτη ζεστή σουπίτσα της σεζόν. Μετά από τις ζέστες του καλοκαιριού και όσες δροσερές σούπες προτείναμε, έφτασε ξανά η ώρα , δειλά δειλά να κάνουν την εμφάνιση τους και οι αγαπημένες μου (και όχι μόνο δικές μου φαντάζομαι), ζεστές.
Φθινοπωριάζει σιγά σιγά ή μου φαίνεται;
Συστατικά
Για το ζωμό και τη γαλοπούλα:
200gr.γαλοπούλα φιλέτο , κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Ξύσμα ½ λεμονιού
Αλατοπίπερο
2 κουταλιές της σούπας άνηθος
4 φλιτζάνια της σούπας νερό χλιαρό
Για τη σούπα:
1 μέτριο κρεμμύδι , κομμένο σε φέτες
250gr. Μανιτάρια φρέσκα , μικρά
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας πάπρικα
1 κουταλιά της σούπας soya sauce
160gr. Mini pipe rigate ( με 25% πουρέ λαχανικών) ή κάποιο κοντό ζυμαρικό της αρεσκείας μας
Χυμός 1 λεμονιού
Άνηθος και πάπρικα για το σερβίρισμα και επιπλέον ελαιόλαδο και αλατοπίπερο (κατά βούληση)
Για τα kebabs:
Ντοματίνια
Ελιές χωρίς κουκούτσι ολόκληρες ή γεμιστές
Μανιτάρια φρέσκα , ολόκληρα
Κομμάτια πιπεριάς
(ή μανούρι, σαλάμι αέρος, μοτσαρέλα μπαλάκια ή ότι άλλο μας αρέσει)
Για τη μαρινάδα:
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο
¼ της κουταλιάς του γλυκού, τσίλι πιπεριά, πολύ ψιλοκομμένη
½ κουταλιά του γλυκού ρίγανη
½ κουταλιά του γλυκού balsamico
Οδηγίες
Βήμα 1
Για το ζωμό και τη γαλοπούλα: Βάζουμε το νερό με το λάδι, το αλατοπίπερο, τον άνηθο και το ξύσμα λεμονιού σε μια κατσαρόλα να πάρουν βράση.
Βήμα 2
Ρίχνουμε τα κομμάτια της γαλοπούλας και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 20 λεπτά. Τα σουρώνουμε και κρατάμε το ζωμό. Φυλάμε τα κομμάτια της γαλοπούλας στην άκρη.
Βήμα 3
Για τη σούπα: Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια σε μέτρια φωτιά για 10-15 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά που θα βγάλουν τα μανιτάρια.
Βήμα 4
Ανακατεύουμε το αλεύρι με την πάπρικα και τα ρίχνουμε στο κατσαρολάκι , ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά.
Βήμα 5
Προσθέτουμε σιγά σιγά το ζωμό, τον άνηθο , το χυμό λεμονιού και τη σόγια και μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά και ρίχνουμε τη γαλοπούλα που κρατήσαμε στην άκρη. Βράζουμε άλλα 5 λεπτά κα ρίχνουμε τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε άλλα 5 λεπτά. Κλείνουμε το μάτι και αλατοπιπερώνουμε αν θέλουμε.
Βήμα 6
Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή γαρνίροντας με επιπλέον άνηθο, πάπρικα, ελαιόλαδο και αλατοπίπερο, ανάλογα τα γούστα.
Βήμα 7
Για τη μαρινάδα: Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για τη μαρινάδα και τα φυλάμε στην άκρη.
Βήμα 8
Για τα kebabs: Περνάμε εναλλάξ σε καλαμάκια τα διάφορα υλικά που θα προτιμήσουμε, χωρίς συγκεκριμένη σειρά.
Βήμα 9
Τα ακουμπάμε το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα σκεύος με καπάκι και διασκορπίζουμε πάνω τους τη μαρινάδα.
Βήμα 10
Τα αφήνουμε στο ψυγείο ½ ώρα τουλάχιστον και τα σερβίρουμε δροσερά.
Προσαρμογή συνταγής :
http://www.closetcooking.com/2007/05/hungarian-mushroom-soup.html
http://curryandcomfort.blogspot.gr/2013/07/antipasto-kebab-appetizers.html