Μανιταρόσουπα με κοτόπουλο και γλυκό κρασί
2013-07-17- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 25λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1στήθος κοτόπουλου κομμένο σε κυβάκια
1/2κιλό μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φέτες
2κ.σ.βούτυρο
200ml κρέμα γάλακτος
1/3φλ.κρασί γλυκό λευκό ή κόκκινο
Αλατοπίπερο
4κ.σ.αλεύρι
2κ.σ.θυμάρι
1/2κ.γλ.μπαχάρι
Οδηγίες
Βήμα 1
Βράζουμε το κοτόπουλο σε μπόλικο νερό. Το σουρώνουμε και κρατάμε 3 φλιτζάνια από το ζωμό. Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε τα μανιτάρια. Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά να μη σβωλιάσει. Σβήνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το θυμάρι και το μπαχάρι. Προσθέτουμε το ζωμό κι αφήνουμε να σιγοβράσουν περίπου 20 λεπτά. Ρίχνουμε τα κομματάκια του κοτόπουλο και την κρέμα γάλακτος. Μόλις πάρει μια βράση κλείνουμε το μάτι και σερβίρουμε αμέσως.