Μαριναρισμένες φτερούγες ατμού με σπαράγγια και λάχανο
2014-05-06- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 2:00 ω
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
- Έτοιμο σε: 2:20 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
6 έχουν βαθμολογήσει
6/5/14
Μαριναρισμένες φτερούγες ατμού με σπαράγγια και λάχανο.Μην ακούτε «ατμού» ή «σπαράγγια και λάχανο» και δυσανασχετείτε γιατί αν γευτείτε το συγκεκριμένο πιάτο, θα γίνει το πιάτο του μήνα ή και του επόμενου. Αρκεί να προλάβετε να φυλάξετε σπαράγγια στην κατάψυξη όπως εγώ, γιατί είναι ανεκτίμητο λαχανικό!
Συστατικά
- 8-10 φτερούγες κοτόπουλου
- 300gr. Σπαράγγια καθαρισμένα
- 1/2 μικρό λάχανο
- 1 κουταλιά της σούπας soya sauce και επιπλέον για το σερβίρισμα (αν έχουμε soya cream, την προτιμάμε)
- 1 κουταλιά της σούπας ξύδι ρυζιού ή ξύδι από λευκό κρασί
- 1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο ή ½ ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά του γλυκού καστανή ζάχαρη
- 6 αποξηραμένα δαμάσκηνα
- 2-3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 κουταλιά του γλυκού ginger ψιλοκομμένο ή τριμμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι Szechuan ή λευκό
- Ψιλοκομμένα chives για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε σε ένα μπολ τη soya, το ξύδι, το σησαμέλαιο, το αλατοπίπερο και τη ζάχαρη. Τα ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε μέσα τις φτερούγες, τα δαμάσκηνα, το ginger και τα φρέσκα κρεμμύδια. Ανακινούμε να πάει παντού η μαρινάδα και τα σκεπάζουμε με καπάκι για να τα φυλάξουμε στο ψυγείο από 2 ώρες ως και όλο το βράδυ.
Βήμα 2
Για το μαγείρεμα, χωρίζουμε τα φύλλα από το λάχανο προσεχτικά και τα ακουμπάμε σε μεταλλικό τρυπητό. Σουρώνουμε τα υγρά από το μπολ με τη μαρινάδα και ακουμπάμε όλα τα υλικά πάνω στο λάχανο. Τριγύρω τοποθετούμε τα σπαράγγια και ακουμπάμε το τρυπητό πάνω σε κατσαρόλα με νερό που βράζει. Κλείνουμε με καπάκι και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για 20 λεπτά.
Βήμα 3
Αποσύρουμε το σκεύος από το μάτι και μεταφέρουμε το φαγητό σε πιατέλα. Γαρνίρουμε με τα chives και επιπλέον soya και σερβίρουμε αμέσως.