Μαριναρισμένο χοιρινό ψημένο με χυμό πορτοκαλιού
2015-12-08- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Θέλει λίγη προσπάθεια
- Μερίδες: 4-5
- Χρόνος προετοιμασίας: 6:00 ω
- Ωρα μαγειρέματος: 2:00 ω
- Έτοιμο σε: 8:00 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
1/1/16
Μαριναρισμένο χοιρινό ψημένο με χυμό πορτοκαλιού για το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι ή οποιοδήποτε γιορτινό γεύμα θέλετε να ικανοποιήσετε ανεπιφύλακτα τους καλεσμένους σας. Με έντονη γεύση των μπαχαρικών και του πορτοκαλιού θα ευχαριστήσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς.
Συστατικά
1 κιλό χοιρινό μπούτι, χωρίς κόκαλο, κομμένο σε κομμάτια
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
Για τη μαρινάδα:
½ φλιτζάνι ξύδι από κόκκινο κρασί
¼ του φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
Αλατοπίπερο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας φρέσκια ρίγανη
1 κουταλιά του γλυκού τσίλι σκόνη(ή όσο θέλουμε)
2 κουταλιές της σούπας κύμινο
2 κουταλιές του γλυκού κόλιανδρο σκόνη
10 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υλικά για τη μαρινάδα.
Βήμα 2
Ακουμπάμε το χοιρινό σε πυρίμαχο σκεύος και με ένα μαχαίρι το τρυπάμε σε διάφορα σημεία. Περιχύνουμε με τη μαρινάδα και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο. Το φυλάμε στο ψυγείο τουλάχιστον 6 ώρες ή όλο το βράδυ.
Βήμα 3
Περιχύνουμε με το χυμό πορτοκαλιού και σκεπάζουμε πάλι με το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 2 ώρες.
Βήμα 4
Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να σταθεί 10-15 λεπτά, προτού σερβίρουμε με συνοδευτικό της επιλογής μας.