Loader

Μαυρομάτικα φασόλια Hoppin’ John

2014-01-01
  • Μερίδες: 3-4 άτομα
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 4
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

4 έχουν βαθμολογήσει

1/1/14

…Δηλαδή μαυρομάτικα φασόλια! Σερβιρισμένα πάνω σε ρύζι και μαγειρεμένα με μπέικον ή κάποιο άλλο αλλαντικό (συνήθως αρκετά λιπαρό) , αλλά και διάφορα λαχανικά, θεωρούνται ως το τυχερό πιάτο της χρονιάς και γενικότερα ένδειξη ευημερίας καθώς συμβολίζουν τα κέρματα. Άρα ένα πλούσιο και γεμάτο πιάτο ή πορτοφόλι κατά συνέπεια, για την έναρξη της νέας χρονιάς. Μαυρομάτικα φασόλια Hoppin’ john και hopping για τα καλύτερα που έρχονται!

Συστατικά  

1 ½ φλιτζάνι μαυρομάτικα φασόλια, βρασμένα*

2 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

80gr. Prosciutto, ψιλοκομμένο και ψημένο ελαφρά στο grill*

1 μεγάλη πιπεριά Φλωρίνης από βάζο, ψιλοκομμένη

½ φλιτζάνι σέλερι, ψιλοκομμένο

15 ντοματίνια κομμένα στη μέση

1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

½ κουταλιά της σούπας μηλόξιδο

Μια πρέζα πιπέρι Cajun  ή καγιέν ή ότι έχουμε

Φρεσκοτριμμένο αλατοπίπερο

Οδηγίες

Βήμα 1

Απλά ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, προσεχτικά να μην διαλυθούν και τα μεταφέρουμε σε πιατέλα σερβιρίσματος, κρύα ή σε θερμοκρασία δωματίου. *Τα μαυρομάτικα θέλουν περίπου 30 λεπτά βράσιμο και το prosciutto ούτε 3 λεπτά στο grill του φούρνου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *