Μαυρομάτικα φασόλια με πιπεράτη σάλτσα
2013-07-28- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 25λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1/2κιλό μαυρομάτικα φασόλια βρασμένα
1κρεμμύδι ψιλ/νο
Λάδι
2φλ.χυμός ντομάτας και 1 φρέσκια μεγάλη τριμμένη στον τρίφτη
1/2κ.γλ.μπαχάρι
1κ.γλ.κανέλα
Αλατοπιπερο
1κ.γλ.πάπρικα
1κ.γλ.πιπέρι καγιέν
1/2ματσάκι μαιντανός ψιλ/νος
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Μόλις γυαλίσει προσθέτουμε το χυμό και την φρέσκια ντομάτα, όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα φασόλια και λίγο νεράκι. Αφήνουμε να σιγοβράσει περίπου 20-25 λεπτά. Μόλις η σάλτσα μας είναι έτοιμη, βάζουμε τα φασόλια σε σαλατιέρα και περιχύνουμε με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε