Μελιτάνες ιμάμ με φέτα Χαλκιδικής
2013-07-15- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
2μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες κομμένες στη μέση
Λάδι
Αλατοπίπερο
1φλ.ντοματάκια κονκασέ
1ντομάτα κομμένη σε ροδέλες
1φλ.φέτα θρυμματισμένη
1κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
2σκελ.σκόρδο λιωμένες
1/3από το ματσάκι μαϊντανός ψιλ/νος
3κ.σ.μέντα ψιλ/νη
Οδηγίες
Βήμα 1
Τοποθετούμε τις μελιτζάνες σε ταψί με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω. Ραντίζουμε με λίγο λαδάκι και ψήνουμε για 15 λεπτά στο γκριλ του φούρνου. Εντωμεταξύ σοτάρουμε σε κατσαρολάκι με λίγο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά. Ρίχνουμε το κονκασέ και νερό χλιαρό 1φλιτζανάκι. Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Με ένα κουτάλι πιέζουμε τη σάρκα από τις μελιτζάνες να σχηματιστεί λακούβα και γεμίζουμε με κουταλιές από τη σάλτσα. Πασπαλίζουμε τη φέτα και στρώνουμε από 2-3φέτες ντομάτας σε κάθε μελιτζάνα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 20 λεπτά. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.