Μελιτζανοπιλαφάκι
2013-08-02- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1φλ.ρύζι Καρολίνα
2μελιτζάνες κομμένες σε κυβάκια
2φλ.ζωμός λαχανικών
1/2φλ.λευκό κρασί
Αλατοπίπερο
1σκελ.σκόρδο ψιλ/νη
1κρεμμύδι ψιλ/νο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε ένα κατσαρολάκι και ρίχνουμε το ρύζι. Το ανακατεύουμε μέχει να γυαλίσει. Προσθέτουμε τις μελιτζάνες , το σκόρδο και το κρεμμύδι. Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε το ζωμό σιγά σιγά , κάθε φορά που το απορροφάει μέχρι να τελειώσει. Αλατοπιπερώνουμε , ανακατεύουμε και αφήνουμε να σταθεί. Το σερβίρουμε ζεστό, σκέτο ή με τυρί τριμμένο ή ως συνοδευτικό ψητού κρέατος.