Μεσογειακό pesto dip με τυρί κρέμα
2015-11-16- Μερίδες: 4
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Έτοιμο σε: 15λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
19/11/15
Μεσογειακό pesto dip με τυρί κρέμα, τέλειο για όλες τις απρόοπτες επισκέψεις φίλων σπίτι μας. Πλούσιο σε γεύση με λίγες θερμίδες και φτιαγμένο σε ελάχιστο χρόνο.
Συστατικά
για το pesto(1 μεγάλο φλιτζάνι):
8-10 καρδιές αγκινάρας, από κονσέρβα ή φρέσκιες βρασμένες
½ φλιτζάνι chives ή το πράσινο μέρος από τα φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
½ φλιτζάνι σκληρό τυρί τριμμένο της επιλογής μας (εγώ έβαλα κεφαλογραβιέρα Μυτιλήνης)
1/3 του φλιτζανιού καρυδόψιχα
1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
Χυμό από 1 λεμόνι
1 σκελίδα σκόρδο
Φρεσκοτριμμένο αλατοπίπερο κατά βούληση
για το dip:
240gr. Τυρί κρέμα (light ή ότι έχουμε) σε θερμοκρασία δωματίου
2 κουταλιές pesto
1 κουταλιά της σούπας ελιές Καλαμών, κομμένες σε ροδέλες
5-6 ντοματίνια κομμένα στη μέση
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Λίγη ξερή ρίγανη
Οδηγίες
Βήμα 1
για το pesto : Βάζουμε όλα τα υλικά για το pesto στο multi και τα χτυπάμε μέχρι να αποκτήσει την υφή που επιθυμούμε. Το φυλάμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε και για άλλες 4-5 ημέρες. Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε όπως οποιοδήποτε άλλο pesto ή σαν άλειμμα σε ψωμί ή sandwich.
Βήμα 2
για το dip : Αναποδογυρίζουμε το τυρί σε ένα πυρίμαχο σκεύος, λίγο μεγαλύτερο από το μέγεθος του τυριού.
Βήμα 3
Αλείφουμε από πάνω το pesto και διασκορπίζουμε τις ελιές και τα ντοματίνια. Ραντίζουμε με το λάδι και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη.
Βήμα 4
Σερβίρουμε αμέσως με κριτσίνια, ψωμί,nachos ή όπως μας αρέσει ή το ζεσταίνουμε λίγα λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο ή το φούρνο μικροκυμάτων.