Loader

Μηλοπιτάκια με applesauce και ψωμί του τοστ

2014-02-18
  • Ποσότητα: 12 τεμάχια
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 20λ
  • Έτοιμο σε: 50λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (4.3 / 5)

4.3 5 4
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

4 έχουν βαθμολογήσει

18/2/14

Μηλοπιτάκια με applesauce και ψωμί του τοστ. Με την applesauce που ετοιμάσαμε χθες και ψωμί του τοστ που δεν θέλουμε να μας πάει χαμένο. Ούτε σφολιάτες, ούτε βούτυρο, ούτε περιττή ζάχαρη και.. ψημένα στο φούρνο. Υγιεινό γλύκισμα για μικρούς και μεγάλους, ιδανικό για παιδικά πάρτυ!

toastroll (8)

[

toastroll (13)

Συστατικά

  • 12 φέτες ψωμί του τοστ , μόνο ψίχα
  • 2 αυγά
  • 3 κουταλιές της σούπας γάλα
  • 2/3 του φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
  • ¼ του φλιτζανιού κανέλα
  • 1 ½ φλιτζάνι applesauce σπιτική ή αγοραστή
  • Ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες

Βήμα 1

Με τη βοήθεια ενός πλαστή πιέζουμε τις φέτες του ψωμιού σαν να ανοίγουμε φύλλο για να πλατύνουν και τις κρατάμε στην άκρη.

Βήμα 2

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά πολύ καλά με το γάλα και σε ένα δεύτερο ανακατεύουμε τη ζάχαρη με την κανέλα.

Βήμα 3

Γεμίζουμε με μια κουταλιά από την applesauce στην μια άκρη κάθε φέτας και την τυλίγουμε σφιχτά αλλά προσεχτικά σε ρολό να μην διαλύσει.

Βήμα 4

Περνάμε κάθε ρολό πρώτα από το μείγμα αυγού και έπειτα από το μείγμα ζάχαρης. Τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, με το τελείωμα προς τα κάτω.

Βήμα 5

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τα μεταφέρουμε σε πιατέλα για να σερβίρουμε. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγη ακόμα κανέλα και/ ή ζάχαρη άχνη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *