Μοσχάρι κοκκινιστό με μουστάρδα
2013-06-15- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 1:30 ω
- Έτοιμο σε: 1:50 ω
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
800γρ.μοσχάρι κομμένο σε κυβάκια
Λάδι
1μεγάλο κρεμμύδι ψιλ/νο
1φλ.λευκό κρασί
2κ.σ.μουστάρδα
2σκελ.σκόρδο λιωμένες
1 1/2φλ.χυμός ντομάτας
1μεγάλη ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη
Αλατοπίπερο
3κ.σ.μαιντανός ψιλ/νος
1κ.σ.εστραγκόν
1κ.σ.θυμάρι ξερό ή φρέσκο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και σωτάρουμε το κρέας να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί λίγο το αλκοόλ. Προσθέτουμε τα μυρωδικά, τη μουστάρδα, το χυμό και την φρέσκια ντομάτα. Αλατοπιπερώνουμε και συμπληρώνουμε νερό να καλύψει το κρέας. Σιγοβράζουμε τουλάχιστον 1 ½ ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας μας και να μείνει με τη σαλτσούλα του. Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας,τον οποίο προσωπικά λατρεύω!!