Μοσχάρι με μελιτζάνες φουρνιστά
2013-06-13- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 1:10 ω
- Έτοιμο σε: 1:40 ω
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
800γρ.μοσχάρι κομμένο σε κύβους
Λάδι
Αλατοπίπερο
1/2κ.γλ.μπούκοβο
1 1/2φλ.χυμός ντομάτας
2μελιτζάνες κομμένες σε ροδέλες
1φλ.κόκκινο κρασί
1κρεμμύδι τριμμένο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το κρέας και το σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε το χυμό ντομάτας και νεράκι να καλύψει το κρέας. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το μπούκοβο. Τα αφήνουμε να βράσουν περίπου 50 λεπτά. Εντωμεταξύ βάζουμε σε ταψί τις ροδέλες από τις μελιτζάνες, τις λαδώνουμε και τις αλατοπιπερώνουμε. Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 20 λεπτά. Μεταφέρουμε το κρέας με τη σάλτσα στο ταψί, πάνω από τις μελιτζάνες και ελάχιστο νεράκι. Ψήνουμε άλλα 20 λεπτά στο φούρνο και σερβίρουμε το φαγάκι μας ζεστό.