Μοσχάρι με ρόδια και σταφίδες
2013-06-13- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 1:20 ω
- Έτοιμο σε: 1:40 ω
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
600γρ.μοσχάρι κομμένο σε κύβους
Λάδι
Αλατοπίπερο
2φλ.χυμός ντομάτας
1ποτ.του κρασιού κόκκινο κρασί
Τον καρπό από 1 ρόδι
2κ.σ.σταφίδες μαύρες
6-7γαρύφαλλα
1κρεμμύδι τριμμένο
1/2κ.γλ.κάρδαμο κοπανισμένο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κομμάτια του κρέατος. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα γαρύφαλλα, το κάρδαμο και το χυμό ντομάτας. Συμπληρώνουμε νεράκι να καλύψει το κρεατάκι μας και σιγοβράζουμε περίπου 1 ώρα. Προσθέτουμε το ρόδι και τις σταφίδες και σιγοβράζουμε άλλα 20 λεπτά να μείνει με τη σαλτσούλα του. Σερβίρουμε το φαγάκι μας με λευκό ρυζάκι.