Μοσχάρι με φινόκιο και πράσινες ελιές
2013-06-11- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 60λ
- Έτοιμο σε: 1:20 ω
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
800γρ.μοσχάρι κομμένο σε μεγάλους κύβους
Λάδι
Αλατοπίπερο
1/2φλ.πράσινες ελιές ολόκληρες, χωρίς κουκούτσι
Χυμό 1 λεμονιού
2φλ.ζωμός κρέατος
1/4κ.γλ.πιπέρι καγιέν
1κ.γλ.κύμινο
1/2κ.γλ.πάπρικα
1φινόκιο μεσαίου μεγέθους ψιλ/νο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε όλα τα υλικά στη χύτρα και ψήνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευής μας. Εναλλακτικά βάζουμε λάδι και κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κομμάτια του κρέατος. Προσθέτουμε το φινόκιο και το χυμό λεμονιού. Πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά και ρίχνουμε τις ελιές και το ζωμό. Σιγοβράζουμε περίπου 1 ώρα μέχρι να μείνει με τη σαλτσούλα του. Το σερβίρουμε ζεστό με ρυζάκι.