Μοσχαράκι κυδωνάτο
2013-06-17- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Μέτριο
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 60λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μερίδες
1 κιλό κυδώνια
1/2 φλιτζάνι βούτυρο
1/2 φλιτζάνι λάδι
2 κουτ. σούπας ντοματοπολτός
1 κρεμμύδι
2 φύλλα δάφνης
1 ξυλαράκι κανέλα
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
Αλάτι
Πιπέρι
Οδηγίες
Βήμα 1
Πλένετε τα κυδώνια, καθαρίζετε τη φλούδα και τα κόβετε σε χοντρές φέτες. Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε με το βούτυρο τα κρεμμύδια και κατόπιν και το κρέας μέχρι να ροδίσει. Προσθέτετε στην κατσαρόλα 2 κούπες νερό, αλάτι, πιπέρι και τον ντοματοπελτέ. Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει το κρέας για 1 ώρα ανακατεύοντας προσεκτικά. Μέχρι να βράσει το κρέας, σε ένα τηγάνι σοτάρετε με λίγο λάδι τα κυδώνια. Αφού βράσει το κρέας, το βάζετε σε ένα ταψί, ρίχνετε μέσα τα κυδώνια και όλα τα υπόλοιπα μπαχαρικά και αφήνετε να ψηθεί στο φούρνο μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του.