Μπακαλιάρος γεμιστός με πλιγούρι και βερίκοκα
2013-07-24- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 1:30 ω
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
100γρ.πλιγούρι
3μπακαλιαράκια περίπου 500γρ.
1 κρεμμύδι ψιλ/νο
2σκελ.σκόρδο λιωμένες
Λάδι
Αλατοπίπερο
2κ.σ.τζίντερ σκόνη
1κ.γλ.κανέλα
Ξύσμα και χυμό από 2 λεμόνια
12βερίκοκα αποξηραμένα
Οδηγίες
Βήμα 1
Σε αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε το πλιγούρι και το μαγειρεύουμε για 15 λεπτά. Το σουρώνουμε και το αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα αντικολλητικό βάζουμε λάδι και σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Πασπαλίζουμε με το τζίντζερ και την κανέλα και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε το ξύσμα και το χυμό των λεμονιών, καθώς και τα βερύκοκα. Προσθέτουμε το πλιγούρι , ανακατεύουμε και το αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε το ψάρι σε ταψί και γεμίζουμε το κενό που κάνει κάτω από το κεφάλι που έχουμε κόψει. Ότι περισσέψει από γέμιση την ρίχνουμε στο ταψί. Ρίχνουμε λάδι και αλατοπιπερώνουμε, καθώς και ένα ποτήρι νερό. Αν χρειαστεί θα συμπληρώσουμε στο ψήσιμο. Καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στος 200C για 1 ώρα. Έπειτα βγάζουμε το αλουμινόχαρτο, χαμηλώνουμε στους 180C και ψήνουμε άλλα 40 λεπτά. Σερβίρουμε με τη γέμιση στο πλάι.