Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές
2017-05-23- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Ωρα μαγειρέματος: 25λ
- Έτοιμο σε: 35λ
Μέση βαθμολογία:
(4.9 / 5)
14 έχουν βαθμολογήσει
Με τον ίδιο τρόπο που φτιάξαμε το λεμονάτο κοτόπουλο με κριθαράκι και ελιές φτιάχνουμε και ψάρι. Λεμονάτος μπακαλιάρος με κριθαράκι και ελιές ή ότι άλλο φιλέτο ψαριού προτιμάτε και δεν θα ξέρετε ποιο από τα δυο πιάτα να αγαπήσετε περισσότερο.
Συστατικά
- 2 φιλέτα μπακαλιάρου ή άλλου ψαριού κομμένα σε κομμάτια
- ¾ του φλιτζανιού κριθαράκι μέτριο
- Αλατοπίπερο
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 ½ φλιτζάνι χλιαρό νερό
- 2-3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά της σούπας φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη ή 1 κουταλιά του γλυκού ξερή
- Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
- ½ λεμόνι κομμένο σε φετάκια
- ¼ του φλιτζανιού ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσι, ολόκληρες ή ροδέλες
Οδηγίες
Βήμα 1
Αλατοπιπερώνουμε το ψάρι και ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε βαθύ αντικολλητικό σκεύος. Το αφήνουμε να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές, περίπου 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά και το βγάζουμε στην άκρη.
Βήμα 2
Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνουμε το κριθαράκι, το νερό και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά.
Βήμα 3
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το ψάρι, ανακατεύουμε ξανά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 15 λεπτά.
Βήμα 4
Ρίχνουμε το ψάρι και αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο χλιαρό νερό για να μείνει το κριθαράκι ζουμερό και να μην κολλήσει στο σκεύος για να μαγειρέψουμε άλλα 5 λεπτά. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σταθεί 5 λεπτά πριν σερβίρουμε.