Μπακαλιάρος με πολέντα
2013-07-23- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 40λ
- Ωρα μαγειρέματος: 40λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
4μικρά μπακαλιαράκια καθαρισμένα
Αλεύρι
Λάδι για τηγάνισμα
Αλατοπίπερο
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΕΝΤΑ
4ποτήρια νερό
1κουταλιά αλάτι
1ποτήρι καλαμποκάλευρο ψιλό
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
2φλ.χυμός ντομάτας
Λάδι
Αλατοπίπερο
1φύλλο δάφνης
1/2φλ.ελιές ψιλ/νες
1κρεμμύδι ψιλ/νο
1σκελ.σκόρδο ψιλ/νη
1καυτερή πιπεριά θρυμματισμένη
Οδηγίες
Βήμα 1
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Βάζουμε λάδι σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και λίγο νεράκι και σιγοβράζουμε περίπου 20 λεπτά. Την κρατάμε στην άκρη. Για την πολέντα βάζουμε σε κατσαρολάκι το νερό με το αλάτι να πάρουν βράση. Ρίχνουμε ανακατεύοντας συνεχώς σιγά σιγά το καλαμποκάλευρο και σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει, ανακατεύοντας διαρκώς. Αλευρώνουμε και αλατοπιπερώνουμε καλά τα ψαράκια. Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Για το σερβίρισμα, βάζουμε σε κάθε πιάτο από 2 κουταλιές από την πολέντα, από πάνω το ψαράκι μας και περιχύνουμε με 2-3 κουταλιές από τη σάλτσα.