Μπαρμπούνια με πουρέ αρακά
2013-07-23- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1κιλό μπαρμπούνια καθαρισμένα
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Αλατοπίπερο
Πάπρικα
Λάδι για το τηγάνισμα
ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ
1/2κιλό αρακάς κατ/νος
1κλαδάκι δενδρολίβανο φρέσκο
Λάδι
Αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε σε μια καθαρή σακούλα ή μπωλ με καπάκι τα ψάρια και ρίχνουμε αλεύρι,πάπρικα και αλατοπίπερο. Κλείνουμε τη σακούλα ή το μπωλ και ανακινούμε να πάει παντού το αλεύρι. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και από τις 2 πλευρές. Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε τον πουρέ. Τον βάζουμε σε κατσαρόλα με νερο να το καλύψει, αλάτι και το δενδρολίβανο και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει, περίπου 10-15λεπτά. Το στραγγίζουμε, κρατώντας λίγο από το νερό που έβρασε. Το βάζουμε στο multi μαζί με το δενδρολίβανο, λίγο ακόμα αλάτι, πιπέρι, λάδι και το νερό που κρατήσαμε και το πολτοποιούμε. Το μεταφέρουμε σε μπωλ. Σερβίρουμε τα ψαράκια μας με τον πουρέ αρακά.