Μπαρμπούνια με σάλτσα αμύγδαλου
2013-07-24- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Κάτι διαφορετικό από ένα απλό λαδολέμονο ή μια σκορδαλίτσα που θα ταίριαζε με το φαγάκι μας.
Συστατικά
6 μπαρμπούνια μεσαίου μεγέθους
Αλέυρι
Λάδι για τηγάνισμα
Για τη σάλτσα
1 κρεμμύδι
3κ.σ. λάδι
1 ντομάτα
3 σκελ.σκόρδο
25 αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρδισμένα
1 φέτα ξερό ψωμί
2κ.σ. χυμό λεμόνι
1κ.σ. πάπρικα
Αλάτι
Οδηγίες
Βήμα 1
Αλευρώνουμε καλά τα ψαράκια μας και τα τηγανίζουμε καλά και από τις 2 πλευρές. Βάζουμε όλα τα υλικά για τη σαλτσούλα στο multi και τα πολτοποιούμε. Για μένα το Multi είναι το δεξί μου χέρι στην κουζίνα. Σερβίρουμε τα ψαράκια μας και δίπλα τη σαλτσούλα να βάλει ο καθένας κατά βούληση.