Μπιφτέκια με πατάτες στη γάστρα
2013-06-10- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 60λ
- Έτοιμο σε: 1:20 ω
Μέση βαθμολογία:
(4.5 / 5)
6 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ
1/2κιλό κιμάς
1κρεμμύδι τριμμένο
Αλατοπίπερο
1πιπεριά κέρατο πολύ ψιλ/νη
2κ.σ.μαϊντανός ψιλ/νο
1κ.σ.δυόσμος ψιλ/νο
1κ.σ.ρίγανη φρέσκια
1κ.γλ.μουστάρδα
1/2κ.γ.σόδα
1φλ.φρυγανιά τρίμμα
1αυγό
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ
3-4πατάτες κομμένες κυδωνάτες
Χυμό 1 λεμονιού
Λάδι
Αλατοπίπερο
1/3σφηνάκι ουίσκι
1κ.σ.μουστάρδα
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε τις πατάτες στη γάστρα. Στο multi ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και περιχύνουμε με αυτό τις πατάτες μαζί με ½ φλιτζάνι νερό. Κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε για 20 λεπτά. Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε τα μπιφτέκια. Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και τα ζυμώνουμε καλά. Πλάθουμε σε μπιφτέκια και τα βάζουμε πάνω στις πατάτες. Συνεχίζουμε το ψήσιμο άλλα 40 λεπτά. Αν θέλουμε προς το τελείωμα του ψησίματος αφήνουμε τη γάστρα χωρίς καπάκι να πάρουν ωραίο χρώμα.