Μπολονέζ με φακές και μανιτάρια
2016-04-24- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2-3
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
- Έτοιμο σε: 45λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
25/4/16
Μπολονέζ με φακές και μανιτάρια για να ξεκινήσουμε τη νηστίσιμη Μεγάλη Εβδομάδα, νόστιμα και χορταστικά.
Συστατικά
- 750ml ζωμός λαχανικών
- 1 φλιτζάνι φακές πλυμένες
- 300gr. Μανιτάρια λευκά ψιλοκομμένα
- 2 μεγάλα καρότα ψιλοκομμένα
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
- 1 φλιτζάνι σέλερι ψιλοκομμένο
- 1 ½ κουταλιά της σούπας άνηθος ψιλοκομμένος ή ότι φρέσκο μυρωδικό προτιμάμε
- Αλατοπίπερο
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2-3 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες ή ψιλοκομμένες
- Ζυμαρικά της αρεσκείας μας
Οδηγίες
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι να γυαλίσει. Ρίχνουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για μισό λεπτό ακόμα.
Βήμα 2
Προσθέτουμε τα καρότα, τα μανιτάρια, τη ντομάτα και το σέλερι και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε το ζωμό και ανακατεύουμε.
Βήμα 3
Αφήνουμε να πάρει βράση και μαγειρεύουμε για 25-30 λεπτά. Ρίχνουμε τον άνηθο ή το μυρωδικό που θα επιλέξουμε και κλείνουμε τη φωτιά.
Βήμα 4
Σερβίρουμε αμέσως πάνω από ζυμαρικά της επιλογής μας ή το τρώμε σκέτο με φρεσκοψημένο ψωμί.