Μπουτάκια κοκκινιστά με μανιτάρια
2013-06-11- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 45λ
- Έτοιμο σε: 1:05 ω
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
2μπουτάκια κοτόπουλου
Λάδι
1 ½ φλ.χυμός ντομάτας
2κλωνάρια θυμάρι τα φύλλα του
Αλατοπίπερο
2φύλλας δάφνης
1κ.γλ.ματζουράνα
1φλ.μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1κρεμμύδι τριμμένο
2σκελ.σκόρδο λιωμένες
1/2φλ.λευκό κρασί
2ποτήρια ζωμό
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.\ Ρίχνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και αφού πάρουν χρώμα κι από τις 2πλευρές σβήνουμε με το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το θυμάρι και την ματζουράνα. Ρίχνουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και το ζωμό κι αφήνουμε να σιγοβράσουν περίπου 45 λεπτά και να μείνουν με τη σαλτσούλα τους. Τα σερβίρουμε με συνοδευτικό της αρεσκείας μας , όπως κάποιο αρωματικό ρύζι τύπου Basmati και σαλτσούλα από την κατσαρόλα.