Μπριζόλες και πατάτες με εστραγκόν και βότκα στο slow cooker
2014-07-03- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 5:00 ω
- Έτοιμο σε: 5:15 ω
Μέση βαθμολογία:
(4.3 / 5)
6 έχουν βαθμολογήσει
20/7/14
Μπριζόλες και πατάτες με εστραγκόν και βότκα στο slow cooker. Δηλαδή, πάμε παραλία και όταν γυρίσουμε έχουμε έτοιμο φαγάκι. Μεγάλες στιγμές με την αγαπημένη μου συσκευή , αυτό το καλοκαίρι.
Συστατικά
- 2-3 μπριζόλες λαιμού, λεπτές
- 300gr. baby πατάτες, καθαρισμένες ή πλυμένες με τη φλούδα
- 1 ½ κουταλιά του γλυκού βούτυρο
- ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- Αλατοπίπερο
- 2-3 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες
- ¼ του φλιτζανιού βότκα
- ½ κουταλιά του γλυκού πάπρικα καπνιστή
- 1 κουταλιά του γλυκού εστραγκόν, ξερό
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε τις πατάτες στη βάση του σκεύους αφού το έχουμε αλείψει με το λάδι. Ακουμπάμε από πάνω τις μπριζόλες και διασκορπίζουμε τις σκελίδες σκόρδου.
Βήμα 2
Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το εστραγκόν και την πάπρικα. Ραντίζουμε με τη βότκα και το βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια, σε διάφορα σημεία πάνω στο φαγητό.
Βήμα 3
Κλείνουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε στο high για 5 ώρες.
Βήμα 4
Το σερβίρουμε ζεστό και αν μας αρέσει μπορούμε να ραντίσουμε με επιπλέον ελαιόλαδο.