Μπριζόλες με λεμονάτη μαρινάδα μυρωδικών
2013-06-10- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
- Έτοιμο σε: 35λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
4μπριζόλες χοιρινές λαιμού
Λάδι
5σκελ.σκόρδο ψιλ/νες
1κ.σ.θυμάρι
1κ.σ.βασιλικός
1κ.σ.μαϊντανός
Αλατοπίπερο
Χυμό 2 λεμονιών
Ξύσμα 1 λεμονιού
Οδηγίες
Βήμα 1
Τοποθετούμε σε σκεύος με καπάκι τις μπριζόλες στη σειρά και τις πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά και το αλατοπίπερο. Ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού και ραντίζουμε με μπόλικο λάδι και το χυμό λεμονιού. Τις βάζουμε στο ψυγείο για όλο το βράδυ. Την επόμενη τις μεταφέρουμε είτε σε ταψάκι μαζί με τη μαρινάδα και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C , 15 λεπτά από κάθε πλευρά περίπου. Εναλλακτικά τις ψήνουμε σε ψησταριά αλείφοντας τα με τα υλικά της μαρινάδας. Τις σερβίρουμε ζεστές με φρέσκιες τηγανητές πατάτες.